Yâ Musavvir

Giriş Tarihi: 18.06.2019 14:02 Güncelleme Tarihi: 18.06.2019 14:02

O Allah Musavvir'dir. Suret onunla bilinir. O var eder; var ettiklerine suret verir. Kulunu güzel yaratır; güzel onun lütfuyla seyredilir. Hak yokları varlığa boyar. Boyası Allah'ınkinden daha güzel olan kimdir? Musavvir, güzel yaratan Allah'ın ismidir.

Ya Musavvir! Ol dediğin varlıklar yalnız senin isminle olur. Ol deyip var kıldıkların senin isminle doğrulur. Adınla yarattığın varlığa hatırlat verdiğin ismi. Yalnız senin adın eyle ol deyişimizi.

Allah'ım, yarattığın kullar seni hatırlatır, Hak'tan perdelenen sima, yalnız senin izninle tanınır. Allah'ım, âlemler yoktu var ettin, yarattığına suret verdin. İnsanı doğmadan önce, dilediği gibi şekillendiren Rahîm. Sensin bize kendisini hatırlatan, cennete hatırlat yüzlerimizi. İnsanı güzel yarattın, lutfunu beğenmemekten koru gözlerimizi.

Ya Musavvir! Senin nurunla görünür, senden başkası. Biz ayetlerini seyreden kullarız. Çift yarattığın İnsanı güzel yarattın, onu kendi çehresinden korkutmadın. Biz senin birliğine şahit olanlarız. Allah'ım, simamızı sana edilen secdeyle birleştir. Yapıp ettiklerimizi Resûlünün ahlakıyla güzelleştir.

Ya Musavvir! Bizi güzel baktırmayan hasetten, kimseleri beğendirmeyen kibirden, yarattıklarını görüp seni unutan kalpten koru. Yalandan ve hakkı inkar etmekten sana sığınırız. Ya Musavvir! Duamızı isminin hürmetine kabul eyle.

VAV RADYO

CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER