Osmanlı Tekke Mutfak Kültürü | Doğu'dan Batı'ya Tarih

İstanbul tekkelerinde ne tür tatlılar yapılırdı?

Doğudan Batıya Tarih programına bu hafta Prof. Dr. Mustafa Koç konuk oldu. Prof. Dr. Haşim Şahin'in sunumuyla "Doğudan Batıya Tarih" sizlerle...

00:00 Doğu'dan Batı'ya Tarih
03:00 Tekke Mutfağı
08:15 Tekkelerdeki Yeme İçme Kültürü
11:30 Osmanlı Tekke Mutfak Kültürü
15:10 Tekke Mutfağında Neler Pişerdi?
19:30 İstanbul Tekkelerinde Ne Tür Tatlılar Yapılırdı?
22:30 Tekkelerdeki Yemek Pişirme Gelenekleri
31:00 Dervişin Sofrasındaki Lezzetler Nelerdir?
38:00 "Kazan Kaldırmak" Deyimi Neyi İfade Ediyor?
41:30 İslam Dini Mutfak Kültürüne Nasıl Yansıdı?
46:00 Tekkede Kaç Öğün Yenirdi?
01:05:00 Tekkelerde Muharrem Ayı ve Aşure Geleneği
01:12:00 Dergahlarda Aşure Nasıl Yapılır?
01:16:00 İstanbul Tekkelerinde Aşure Geleneği
01:18:00 Tekke Mutfağının Baş Tacı Yemekleri Hangileriydi?

DİĞER PROGRAMLAR

TÜMÜ
-->
Yön Veren Komutanlar
-->
Bilim ve Ötesi
-->
Hac Sohbetleri
-->
Göğerenler
-->
Mesut Uçakan ile Sonsuz Kareler
-->
İnsana Değer
-->
Eğitim Atölyesi
-->
Açık Medeniyet
CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER